Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Húsvéti sonka, tojás ételek, finom receptek, saláták képes leírás - Húsvétra ajándék, húsvét.tlap.hu
részletek »

Húsvéti sonka, tojás ételek, finom receptek, saláták - Húsvétra ajándék, húsvét.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: husvetraajandek-husvet.tlap.hu » Húsvéti sonka, tojás ételek, finom receptek, saláták
Keresés
Találatok száma - 10 db
 Nyuszicsalogató répasaláta

Nyuszicsalogató répasaláta

A húsvéti készülődésből nem maradhat ki a tavasz két hírnöke: az újhagyma és a retek! Ez a saláta gyereknek és felnőttnek is egyaránt finom, kicsit édeskés de mégis sós! Nyuszicsalogató répasaláta - Hozzávalók: 3 nagyobb répa, 1 csomag újhagyma, 1 csomag retek, ízlés szerint citromlé, olívaolaj, frissen őrölt bors és só ... Elkészítése - A zöldségeket megmosom, meghámozom. A répát vékonyra reszelem, a hagymát karikákra vágom, a retket gyufaszálnyi csíkokra. Salátástálba teszem majd egy másik edénybe összekeverem az öntetet. Ezt mindenkinek az ízlésére bízom. Az öntettel alaposan összekeverem és még hűtőben, letakarva pihentetem. Köretként és diétás vacsoraként is fogyasztható! ... húsvét, nyúl, répa, retek, saláta, tuti, nyuszicsalogató répasaláta, tojás, ünnepek, sali ...

Főtt tojás a sonka mellé + videó

Főtt tojás a sonka mellé + videó

Főtt tojás a sonka mellé - A húsvéti sonka mellé elengedhetetlen a főtt tojás (és persze a kalács és a torma is!). Ha igazán zamatos tojást szeretnénk, akkor azt a sonka főzőlevében kell megfőznünk. Közel sem olyan egyszerű a művelet, mint gondolnánk, mert ha a forró sonkalébe beletesszük a hűtőből kivett hideg tojást, akkor az majdnem holtbiztosan megreped, s a tojásaink tartalma nem a héjában fog megfőni. Célszerű tehát a sonkalét kissé kihűlni hagyni, a tojásokat a főzés előtt 1-2 órával kivenni a hűtőszekrényből és kanálba téve, óvatosan beleengedni a fazékba, s lassú tűzön együtt felmelegítve megfelelően hosszú ideig keményre főzni. Azt a sonkalét, amiben tojást is főztünk már tovább ne használjuk fel semmire, még akkor sem, ha nagyon gondosan megmostuk a tojásokat a főzés előtt. Töltött tojás: A töltött tojás tulajdonképpen gyűjtőfogalom, igen sokféle létezik belőle, s tulajdonképpen mindegyiknek ugyanaz az alapja: a megfőtt kemény tojásokat kettévágjuk, a sárgákat kiskanállal kiemeljük és egy tálba tesszük, és tulajdonképpen ezután következnek a variációk. Ha húsvéti töltött tojásról beszélünk, akkor a tálban a főtt tojássárgákat összekeverjük főtt, darált sonkával, kevés tejföllel. Az így elkészült masszával dekoratívan megtöltjük a tojásfehérjéket. Salátalevelekre helyezve, paradicsom és paprika karikákkal körberakva húsvéti asztalunk dísze lehet ...

Gasztrabbit - Ínycsiklandó nyulas receptek

Gasztrabbit - Ínycsiklandó nyulas receptek

Kiváló minőségű, magyar tenyésztésű nyúlhúsból készült receptek. Ha valami újdonságra vágysz, akkor itt a helyed. Lisztérzékenyek és ételallergiában szenvedők is probléma nélkül fogyaszthatják. Kiváló és egészséges táplálékforrás. Különösen ajánlott kisgyermekek étrendjének kiegészítéséhez kedvező aminosav tartalmának és magas fehérjetartalmának köszönhetően. Alacsony koleszterin tartalmának köszönhetően csökkentheti az elhízás, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Alacsony nátriumtartalmának köszönhetően ajánlott magas vérnyomás megelőzésére és kezelésére. Nálunk megismerheted a legnépszerűbb bloggerek nyúlhúsos receptjeit!

Húsvétra ajándék, húsvét magazin hírek
Varrjunk saját készítésű dísztojásokat a húsvéti asztalra, vagy lepjük meg vele kedves ismerőseinket, barátainkat
Varrjunk saját készítésű... Ez a textil tojás lehet a húsvéti dekoráció része. Tehetünk az asztalra egy tálba, de lehet masnit varrni a tetejére egy akasztóval, és máris felakaszthatjuk. Nekem viszont a rejtett zsebes verziója a kedvencem. A locsolóknak lehet adni, és beletenni szokásoknak megfelelően pénzt, csokit, esetleg egy kisméretű kedves fotót. Szükséges anyagok eszközök húsvéti...
Kaszinó tojás, egy jó ötlet mire lehet felhasználni a megmaradt piros tojásokat
Kaszinó tojás, egy jó ötlet mire lehet... Hozzávalók 20 db-hoz: 10 tojás, 1 nagy tejföl, ízlés szerint mustár, ízlés...
Húsvéti játékok akár az egész családnak, vagy akár nagyobb baráti körnek
Húsvéti játékok akár az egész... Húsvétkor többek között az a jó, hogy már elég kellemes idő van ahhoz, hogy a...
Húsvét hagyományos étele: sonka

Húsvét hagyományos étele: sonka

Húsvét hagyományos étele: a sonka. A húsvéti ételek sorában először a sonka jut eszünkbe. Az igazi sonka, amely néhol parasztsonka névre hallgat, messziről megismerhető füstös-zamatos illatáról. Ugyan sonka névvel illetjük a kötözött sonkát, a combból hasított darabot és néha a füstölt tarját is, de aki egyszer is megkóstolta az igazit, tévedhetetlenül fölismeri azt. A világhírű Pármai sonkát egy kifejezetten erre a célra tenyésztett, Észak- Itáliában kukoricán és korpán nevelt sertés kiváló minőségű húsából ma is ugyanúgy kézzel készítik, mint több száz évvel ezelőtt. Egy évig is eltart, amíg a nyers combból alaposan megtisztogatva, tengeri sóval bedörzsölve, pácolva, a sonkaházak teraszán, majd egyre sötétebb helyiségben szárítva, zsírral kenve elkészül a gitár alakú Pármai sonka. A mi sonkánk ugyan nem örvend világhírnévnek, ám annál finomabb, s nekünk, magyaroknak ez a legfinomabb. Az elmaradhatatlan húsvéti eledel készítéséhez hideg téli napokon fognak hozzá a gazdák, amikor a gonddal hizlalt sertés húsából kikanyarítják a szép, formás combot. A húsdarabot ezután sóval vagy fűszerekkel ízesített sókeverékkel dörzsölik be. A sonka sózásának, pácolásának módja családok féltett titka. Vannak olyan receptek, amelyek szerint különleges fűszerekkel - majoránna, kakukkfű, koriander, borsikafű - kevert sóval bedörzsölt húst néhány napig állni hagyják. Az összegyűlt fűszeres ...

Húsvéti hagyományos sonka készítése tormával, és főtt tojással

Húsvéti hagyományos sonka készítése tormával, és főtt tojással

A húsvét hagyományos étele a húsvéti sonka tormával és főtt tojással. A legelterjedtebb a kötözött füstölt sonka, melyből kapható főtt változat is. A sonkát sós páclébe érlelik és füstöltéssel tartósítják, ezért főzés előtt pár órára áztassuk hideg vízbe, hogy a só nagy része kiázzon belőle. A zsíros réteget hagyjuk rajta, ez akadályozza meg, hogy a sonka kiszáradjon. Vásárláskor azért igyekezzünk minél kevesebb zsírtartalmút választani. Főzés előtt jól mossuk meg, annyi hideg vízbe tegyük fel főni, hogy jól ellepje. A sonkát lassú tűzön főzzük, nem szabad nagyon forrnia. A főzővízbe tegyünk hagymát, ha szeretjük kevés fokhagymát, borsot és babérlevelet. Amikor félig megfőtt tegyük bele a zöldségeket: sárgarépát, fehérrépát, zellert, ettől még finomabb lesz. Sót nem kell, a sonka elég sós. Főzzük 3 óra hosszat. A sonka akkor van kész, ha csontját ki tudjuk húzni. A kötözött sonkát hústű próbával ellenőrizhetjük. Levében hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, tegyük át egy tálra, fedjük le és tartsuk hűtőben. A levében főzzük meg a tojásokat keményre. Érdemes a levéből valamennyit félrerakni, amiben nem főzünk tojást, ebből készíthetünk húsvét után bableves, sóletet. Mélyhűtőben fél évig eláll. Tormából vegyünk, ha tehetjük frisset piacon a savanyúsnál, vagy mi is reszelhetünk friss tormát, ezeknek az íze erősebb, mint a botban ...

Hirdetés
Húsvéti tojás recept természetes, és hagyományos módon

Húsvéti tojás recept természetes, és hagyományos módon

Aki szereti a természetes és hagyományos dolgokat, annak figyelmébe ajánlom. Ezek a tojások nagylányom munkái. Mindig tanulnak az iskolában valami jó és praktikus dolgot. Ez az ötlet is onnan ... Hozzávalók 5 főre - 10 db tojás, növények virágai, levelei (pl. gyermekláncfű, százszorszép), 4 db vöröshagyma héja, picike zsír (fényesítéshez) ... Elkészítése - 1. A megtisztított tojásokra helyezünk egy-egy virágot vagy levelet. Ezeket géz segítségével jó szorosan a tojásokra kötözzük. 2. A hagyma héjat hideg vízbe tesszük, belerakjuk a tojásokat, majd feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a kellő színt elérjük, majd hideg vízbe rakjuk. 3. A gézt, növényi részeket eltávolítjuk, majd tenyerünket picit bezsírozzuk és minden tojást kifényesítünk ...

Húsvéti töltött tojások, kiváló előétel és nagyon finom

Húsvéti töltött tojások, kiváló előétel és nagyon finom

A húsvéti vendégváráshoz szükség lesz előételre. A finom töltött tojás kiváló előétel és nagyon finom. Hozzávalók: 8 db tojás, 15 dkg vaj, 1 kanál piros arany, 10 dkg kenőmájas, 15 dkg friss parajlevél, só, bors, őrölt kömény, mustár, szerecsendió, majoránna. A tojásokat sós vízben megfőzzük, lehűtjük és megpucoljuk. Ezután hosszában kettévágjuk, és a sárgáját kiszedjük. Egy tálban a sárgáját villával összetörjük, a puha vajjal kikeverjük, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Az elsőhöz hozzáadjuk a mustárt, kevés sót, borsot. A másodikhoz hozzáadjuk a kenőmájast, majd ezt is ízesítjük kevés sóval, borssal, és majoránnával. A harmadik részhez a piros aranyat keverjük bele, egy kevés őrölt köménnyel. A negyedik részhez a forró vízben párolt és apróra vágott spenót levelet ízesítjük kevés sóval, borssal és reszelt szerecsendióval. A négy krémet egyesével habzsákba töltjük és visszatöltjük a tojásokba. A végén retekkel és szép zöld saláta levelekkel, paradicsommal és uborkával díszítjük ...

Kolbászáruház-Házi füstölt sonkák

Kolbászáruház-Házi füstölt sonkák

A sonka a magyar gasztronómia egyik megkerülhetetlen és fontos eleme. A Húsvéti asztal elképzelhetetlen húsvéti sonka nélkül és a sonkát szívesen fogyasztjuk a mindennapokon nyersen is. Oldalunk célkitűzése, hogy a legjobb minőségű, hagyományos magyar termékek jussanak el a magyar asztalokra , ezért kínálatunk kivétel nélkül magyar termelők produktumai. A családi manufaktúrákkal napi szintű kapcsolatban állunk! Minden füstölt termékünk hideg füstölési eljárással készül, és teljesen adalékmentes! Ne hagyja ki, kóstolja meg, nem fog csalódni!

Régi idők húsvéti receptjei - Az egész család kedvence lehet

Régi idők húsvéti receptjei - Az egész család kedvence lehet

A család és a háziasszony is örömét lelheti az alábbi receptekben, amelyeket Novák Judit, az Átrium Étterem séf asszonya ajánl most olvasóinknak. Kövesztett füstölt kacsamáj: Bőséges kacsazsírban 80 fokon 50 dkg füstölt kacsamájat 2 fej tisztított fokhagymát 6-8 percig sütünk, majd zsírjában hagyjuk kihűlni. A vele sült durvára darabolt fokhagymával és színes borssal tálaljuk. Üde zöldekkel lesz igazi a négy személyre elkészített fogás. Roston sült jércefalatok: 50 dkg csirkemellfilét felszeletelünk, sózzuk, borsozzuk, barnára melegített vajon hirtelen rozsdaszínűre sütjük. Mártást készítünk hozzá: 40 dkg vargányás gombamixet 1 közepes fej apróra vágott dinsztelt vöröshagymán megpárolunk, 3 dl alaplével felengedjük, kiforraljuk, 1,5 dl tejfölből habarást készítünk, behabarjuk, 1 dl főzőtejszínt hozzáöntünk, sóval, borssal, esetleg ízlés szerint friss kakukkfűvel ízesítjük. A csirkemelldarabokat a gombamártásba tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Közben hagyományos módon párolt rizst készítünk, (ha valami különlegességre vágyunk, színezhetjük is, például vörös káposzta levével). Tálaláskor megszórjuk pirított mandulalapokkal a négy személyre elkészített ételt. Szivárvány triád: 12 tojásból, 24 dkg lisztből, 24 dkg cukorból, 1/2 csomag sütőporból 3 kis piskótalapot sütünk, az egyiket kakaósra. 1,5 l vaníliás sárgakrémet főzünk, majd kihűtjük ...

Hirdetés
Tudod, hogy válassz sonkát? Még nem késő! + Videó

Tudod, hogy válassz sonkát? Még nem késő! + Videó

Malackaraj pedig tanácsokat ad, honnan szerezzük be a húsvéti vacsorához valót. A Tudatos Vásárlók Egyesülete azt ajánlja, hogy alaposan olvassuk el a sonka néven árult húsipari termék címkéjét. Manapság egyre többet hallani a húsvéti élelmiszer-ellenőrző akciók során kirótt büntetésekről. Magas árat fizetnek a termelők azért, ha nem megfelelően szállították vagy tárolták a terméket, vagy ha a készáru eredete nem igazolható. Mi, fogyasztók pedig magas árat fizetünk ? egészségünkkel ? ha jóízűen elfogyasztjuk a húsvéti sonkának látszó eledelt. Az igazi, sertéshúsból készült sonka hústartalma 100%. De a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/13-1 számú előírása szerint hivatalosan sonka néven forgalomba hozható az alább olvasható alapanyagokat tartalmazó, összedarált, vákumcsomagolt, préselt, darálékból sonkává formázott akár kötözött termék is. A szakkönyv szerint ?formában vagy bélben hőkezelt sonkák lehetnek a különböző átmérőjű bélbe vagy formába töltött készítmények. Húspépbe ágyazott, legalább15 mm-es egybefüggő pácolt húsmozaikokat tartalmazó, főzéssel vagy füstölés utáni főzéssel vagy sütéssel készült termékek. A húsmozaik pácolt ín nélküli marhahús, és/vagy íntalanított és zsírtalanított baromfihús és/vagy ín és kötőszöveti hártya nélküli sertéshús lehet ... Videó - Ahol a malac túr és a farkát se kurtítják ...

Tuti menü