Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Húsvéti torta, torták, desszertek, édességek, sütik képes leírás - Húsvétra ajándék, húsvét.tlap.hu
részletek »

Húsvéti torta, torták, desszertek, édességek, sütik - Húsvétra ajándék, húsvét.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: husvetraajandek-husvet.tlap.hu » Húsvéti torta, torták, desszertek, édességek, sütik
Keresés
Találatok száma - 10 db
Ananászos répatorta recept

Ananászos répatorta recept

Sokféle répatorta receptet kipróbáltam már életemben. Ez a recept a jobbak között szerepel. A tésztába diót, kókuszt, és ananászpürét is tettem, amitől jó szaftos lett a végeredmény. Természetesen a fehér csokoládés krémsajt most sem hiányozhatott a tetejéről. A receptet Nyestkutyától kaptam. Köszönöm ezúton is. Remek húsvéti sütemény lehet ez a répatorta. Hozzávalók egy 26x32 cm-es tepsihez: 2 csésze liszt, 1 csésze cukor (pl. nádcukor), 2 tk őrölt fahéj, 1 mk só, 2 tk szódabikarbóna, 3 csésze reszelt répa (3-4 szál), 1 csésze dió, 1 csésze kókusz (10 dkg), 1 csésze friss ananász püré, 1 csésze olaj (én dió és kókuszolaj keveréket használtam), 4 tojás, ½ csésze arany mazsola - Hozzávalók a krémhez: 250 gramm natúr krémsajt, 10 dkg fehér csokoládé + marcipán répák ... TIPP: 1 csésze = kb. 225 gramm. Válasszon ki egy kb. ekkora űrtartalmú csészét, és ezzel mérjen minden hozzávalót. Keverjük össze a száraz elemeket. Kávédarálóval daráljuk simára a kimért diót, és a kókuszt is. (A diót egészbe mérjük ki a csészébe. Darálva kisebb lesz az űrtartalma). Turmixoljunk le egy csészényi ananászt. Reszeljük le a megtisztított répákat és mérjük ki. TIPP: Csak lazán, szellősen mérjük a répákat, ne nyomkodjuk bele a csészébe. A lereszelt répákat nem kell kinyomkodni. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, és az olajjal. Ehhez adjuk hozzá előbb a lisztes keveréket is, végük az ananászt ...

Az elbűvölő répatorta nem csak a mesében van, elkészítettem ...

Az elbűvölő répatorta nem csak a mesében van, elkészítettem ...

Szerintem legtöbben úgy gondolják, hogy répatorta csak a mesében van. Egy ideje megtudtam, hogy ez egy létező édesség. Bár nem vagyok túl jó barátságban a répával, izgatta a fantáziámat, és tudtam, hogy egyszer megsütöm. Répatorta - Hozzávalók: 35 dkg nádcukor, 1,5 dl olaj, 4 ek narancslé, 1 tk vaníliakivonat, 1 kis pohár joghurt, 2 tk sütőpor, 1 tk szódabikarbóna, 1 tk fahéj, 1 tk gyömbérpor, 1 tk só, 22 dkg liszt, 30 dkg finomra reszelt sárgarépa, 10 dkg darált mogyoró vagy dió ... A krémhez: 50 dkg mascarpone, 4 ek joghurt, 15 dkg porcukor, 1 tk vaníliakivonat, 1 narancs reszelt héja és leve ... A cukrot, az olajat, a narancslevet, a vaníliát és a joghurtot és a szódabikarbónát összekeverjük. Egy másik tálban a száraz hozzávalókat is vegyítjük: a lisztet, a sütőport, a sót, a gyömbérport és a fahéjat. A két keveréket alaposan elkeverjük, majd belekerül a reszelt répa és a darált mogyoró. Lisztezett, vajazott sütőformába tesszük és 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet: a mascarponét a joghurttal és a porcukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a narancs héját, levét. Amikor a krémet összeállítjuk, kicsit híg lesz, de nem kell aggódni, tegyük be a hűtőbe, és egy negyed óra pihentetés után megszilárdul. A kihűlt lapot kettévágjuk és megtöltjük a krém 1/3-ával, a többi krémmel pedig kívülről bevonjuk a tortát.

Diétás répatorta, se cukrot, se búzalisztet nem tartalmaz

Diétás répatorta, se cukrot, se búzalisztet nem tartalmaz

Diétás répatorta, se cukrot, se búzalisztet nem tartalmaz - A diétás répatorta se cukrot, se búzalisztet nem tartalmaz, így ideális sütemény lehet egy egészségtudatos étrend keretében, vagy fogyókúra, diéta alatt. Kisgyerekek számára különösen ajánljuk, hiszen nem csupán cukormentes, de egészséges gabonát, zöldséget és gyümölcsöt is tartalmaz ... Hozzávalók: ½ csésze puha vaj (kb 10 dkg), 3 tojás, felverve, 1 csésze mazsola, 1 csésze reszelt sárgarépa, 1 csésze megpucolt, és apró kockákra vágott alma, 2 csésze tönköly liszt vagy gluténmentes liszt (lásd tippek), 2 tk sütőpor, 2 tk őrölt szerecsendió, 2 tk őrölt fahéj, ½ tk só ... Elkészítés: 1. Az almát pici vízben puhára pároljuk, majd pürézzük. 2. A vajat krémessé verjük egy elektromos turmixal, majd egyenként hozzákeverjük a felvert tojásokat. Belekerjük az almapürét, a reszelt répát és a mazsolát. 3. A lisztet, sütőport és fűszereket egy másik tálban elkeverjük, majd fokozatosan beleforgatjuk a vajas masszába egy lapos lapát, vagy széles kés segítségével. 4. Egy 20 cm-es tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral, majd óvatosan belefordítjuk a masszát. Előre bemelegített sütőben, 190 fokon, kb 1 órán át sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt kés vagy pálcika tiszta marad.

Húsvétra ajándék, húsvét magazin hírek
Varrjunk saját készítésű dísztojásokat a húsvéti asztalra, vagy lepjük meg vele kedves ismerőseinket, barátainkat
Varrjunk saját készítésű... Ez a textil tojás lehet a húsvéti dekoráció része. Tehetünk az asztalra egy tálba, de lehet masnit varrni a tetejére egy akasztóval, és máris felakaszthatjuk. Nekem viszont a rejtett zsebes verziója a kedvencem. A locsolóknak lehet adni, és beletenni szokásoknak megfelelően pénzt, csokit, esetleg egy kisméretű kedves fotót. Szükséges anyagok eszközök húsvéti...
Kaszinó tojás, egy jó ötlet mire lehet felhasználni a megmaradt piros tojásokat
Kaszinó tojás, egy jó ötlet mire lehet... Hozzávalók 20 db-hoz: 10 tojás, 1 nagy tejföl, ízlés szerint mustár, ízlés...
Húsvéti játékok akár az egész családnak, vagy akár nagyobb baráti körnek
Húsvéti játékok akár az egész... Húsvétkor többek között az a jó, hogy már elég kellemes idő van ahhoz, hogy a...
Egyszerű torta húsvétra

Egyszerű torta húsvétra

Egyszerű torta húsvétra - Egy igazi gazdaasszonyos könyvvel még a húsvéti készülődés is érdekesebb! Tippek, ötletek, illatok, ízek minden évszakra. A nagyböjt felénél szokás volt húsvéti tortát készíteni, amelyet húsvét napján hoztak elő a kamrából az ünnepléshez és amely a böjt végét szimbolizálta. A hagyományos csemegét nem nehéz elkészíteni. Hozzávalók: 225 g finomliszt - csipetnyi só - 115 g mazsola - 50 g felaprított mandula - 50 g felaprított dió - 40 g kandírozott gyümölcshéj - fél citrom lereszelt héja - 75 g kristályosított gyömbér felaprítva - 175 g cukrozott cseresznye negyedelt - 200 g vaj - 175 g porcukor - 4 tojás - 5 ml / 1 teáskanál vanília esszencia - 30 ml /2 evőkanál konyak - sárgabarack dzsem a kenéshez - 500 g marcipán - Melegítsük elő a sütőt 160 C fokra! Szitáljuk át a lisztet a sóval egy nagy tálba! Adjuk hozzá a mazsolát, diót, a kandírozott héjat, a reszelt citromhéjat, a gyömbért és a cseresznyét és keverjük addig míg mindent egy vékony lisztréteg fed be. Kavarjuk habosra a cukrot a vajjal, üssük bele egyenként a tojásokat és adjuk hozzá a vanília esszenciát. Fokozatosan keverjük hozzá a gyümölcsös keveréket, az utolsó lisztes adaggal együtt adjuk hozzá a konyakot! Öntsük kibélelt 20 cm átmérőjű tortaformába és süssük egy órán át, majd újabb egy órán át 150 C fokon! ...

Gyömbéres répatorta fehér csokoládés krémsajttal

Gyömbéres répatorta fehér csokoládés krémsajttal

Erre a répatortára már ránézni is élvezet. De aki elkészíti, az már az illatába beleszeret. A citrusok, a gyömbér, a fahéj fenséges ünnepi érzést kelt az emberben. A süteményt fehércsokis sajtkrémmel tesszük ínycsiklandóbbá.Ünnepekre, pl. Húsvétra ajánlom ... Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformához: 23 dkg fehér liszt (tönkölylisztet használtam), fél csomag bio sütőpor (vagy 1 tk szódabikarbóna), 18 dkg világos nádcukor, 1 mk fahéj, 4 dkg friss, reszelt gyömbér, csipet só, 23 dkg reszelt sárgarépa (nyersen), 1 nagy narancs, 1 lime, 2 tojás, 3 ek dió olaj, egy kis marék arany mazsola. - A mázhoz: 10 dkg fehér csokoládé, 20 dkg natúr krémsajt - Továbbá: narancs és lim héja. reszelve a díszítéshez. A lisztet keverjük ki a fahéjjal, sóval, sütőporral, majd keverjük bele a cukrot is. A tojást keverjük ki az olajjal, a lime és a narancs levével. TIPP: 1-1,5 dl narancslére lehet szükségünk. Először csak egy dl-t öntsünk bele, ha kell, pótoljuk a szükséges folyadékot később. A répát és a gyömbért reszeljük le. A liszthez először keverjük bele a nedves elemeket, majd a gyömbéres répát is. A narancs és a lime reszelt héját is tegyük bele. Keverjük össze alaposan, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük a masszát. 160 fokos sütőben 60-70 percig, tűpróbáig süssük. A mázhoz olvasszuk fel gőz felett a fehér csokoládét, majd a gőzről levéve, még forrón keverjük bele ...

Húsvéti nyúl répatorta meglepetés

Húsvéti nyúl répatorta meglepetés

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg reszelt sárgarépa, 20 dkg aprított dió, 10 dkg darabokra vágott étcsokoládé, 10 dkg finomliszt, 15 dkg vaj, 15 dkg barna cukor, 1 cs vaníliás cukor, csipet só, 2 citrom reszelt héja, 3 tojás, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 cs sütőpor - Hozzávalók a krémhez: 15 dkg puha vaj, 15 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 20 dkg natúr krémsajt - Díszítéshez: kókuszreszelék, zöld ételfesték, apró cukortojások ... Előkészítjük a hozzávalókat: reszelés, darabolás, méricskélés. A vajat a cukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beletesszük a sót, és a citromok reszelt héját. A krémbe egyenként belekeverjük a tojásokat (géppel javaslom, úgy gyorsabb a művelet, és habosabb lesz a tészta). Miután összeállt a krém, belekeverjük a száraz elemeket (liszt, morzsa, dió, sütőpor), amiket előzőleg egy keverőtálban jól összekevertünk. A legvégén adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, és a reszelt répát. Kivajazott, és zsemlemorzsával meghintett kapcsos tortaformában (26 cm), előmelegített sütőben (kb. 180 fokon) megsütjük a tésztát. Formázás előtt hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát. A krémhez valókat tegyük egy magasabb falú keverőtálba, és keverjük össze jó alaposan. Érdemes felvitel előtt a hűtőben lehűteni. - Formázás: Először is készítsünk elő mindent. A nyúl füleihez szükségünk lesz egy fehér, és egy rózsaszínű papírlapra. Hajtsuk kettőbe a fehér papírt ...

Jázminrizses répatorta, ínyenceknek

Jázminrizses répatorta, ínyenceknek

Ez a torta valójában nem az én "készítményem", de nekem készült a születésnapomra (ami már elmúlt jócskán, csak most jutottam ide. Szakítva a hosszú évek - gyakorlatilag közel 20 év!, hát igen, ilyen öreg vagyok már - hagyományával, idén kifejezetten házi készítésű tortát kértem. Extrém módon laktató már egy szelet is belőle ... Jázminrizses répatorta - Hozzávalók: A torta tésztájához, 1 bögre = 250 ml, 1,5 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 1,5 bögre fehér tönkölyliszt, 1,5 bögre reszelt répa, 1/2 bögre darált dió, 3/4 bögre nádcukor, 300 ml növényi tej 1,5 tk. foszfátmentes sütőpor, bio vaníliás cukor, 1 tk. fahéj, szegfűszeg, 1/2 bio citrom leve és héja, 1 csipet, tengeri só, 150 ml olaj - A krémhez: 150 g jázminrizs, 450 ml rizstej, 200 ml szójatejszín, 30 g bio növényi margarin 150 g nádcukor (nekem kicsit túl édes volt, kevesebb cukrot használnék...), 3 ek. citromlé ... Összekeverjük a száraz anyagokat, majd hozzáöntjük az olajat és a tejet, és jól kikeverjük a tésztát. A sütőt 180 fokra melegítjük, kikent tortaformába öntjük és 35-45 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet: a rizst megfőzzük a nádcukros rizstejben, amikor félig kihűlt, hozzákeverjük a margarint, botmixerrel habosítjuk és közben citromlevet csepegtetünk hozzá. A tejszínt kemény habbá verjük, és a teljesen kihűlt jázminrizzsel összekeverjük. A krémet a piskóta tetejére halmozzuk ...

Klasszikus, hagyományos répatorta

Klasszikus, hagyományos répatorta

Répatorta van? - Az angolszász konyhakultúra nagy találmánya a répatorta. Egyszerű, gyors, finom és kedvedre variálhatod. Próbáld ki négy kedvenc receptünk valamelyikét - a siker garantált! Klasszikus répatorta. Hozzávalók: 4 tojás, 1 ¼ bögre olaj, 2 bögre cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 2 bögre liszt, 2 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál szódabikarbóna, ½ teáskanál só, 2 teáskanál őrölt fahéj, 3 bögre reszelt sárgarépa, 1 bögre durvára vágott dió A mázhoz: ½ bögre puha vaj, 4 bögre porcukor, 1 tasak vaníliás cukor - Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Verd fel a tojásokat a cukorral, az olajjal és a vaníliás cukorral. Keverd bele a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, sót és a fahéjat, majd forgasd bele a répát és a diót. Öntsd kivajazott, kilisztezett tortaformába vagy mélyebb tepsibe, és süsd 40-50 percig, tűpróbáig. Hagyd a formában hűlni 10percig, majd borítsd rácsra, hogy teljesen kihűljön. A bevonat hozzávalóit keverd simára és krémesre, majd egyenletesen kend be vele a teljesen kihűlt tortát ... Ananászos-kókuszos répatorta ... Almás-mandulás répatorta ... Csokis-banános répatorta ...

Különleges és hagyományos belga bonbonok húsvétra

Különleges és hagyományos belga bonbonok húsvétra

A prémium minőségű belga bonbon és csokoládékészítmények a legfrissebb és kizárólag természetes alapanyagokból, valamint a legfinomabb íz-összetevőkből készülnek. Nem tartalmaznak egyéb növényi zsiradékot, csak kakaóvajat. Nincs bennük konzerváló-, sem semmilyen génkezelt anyag.Az általunk forgalmazott bonbonok, táblás és szeletes csokoládék, desszertek, drazsék, diabetikus termékek, krém-különlegességek a legmagasabb minőségi követelményeket is kielégítik. Prémium minőség, természetes alapanyagok, legfinomabb íz-összetevők = BELGA BONBON ... Pacific - Belgium legjellegzetesebb mogyoró-krémes bonbonja 8 féle alakzatban (csigák, kagylók stb.) ... Pomeline - Karamellizált mogyorókrém étcsokoládé-ban csokoládérúddal díszítve ... Percival - Fehér csokoládészendvicsbe foglalt mogyorókrém mandulaforgáccsal díszítve ... Mystére - Pisztáciás marcipán 77% kakaótartalmú étcsokoládé burokban ... Mathilde - Pisztáciás marcipán fehér csokoládé-ban ... Bolero - Tejcsokoládé kehelyben vaniliás vajkrém csokoládé forgáccsal díszítve ... Bellissimo - Vajas gianduja krémes egész mogyoróval fehér csokoládéban ... Vienna - 77% kakaó tartalmú étcsokoládé szendvicsben vaníliás vajkrémes bonbon ... Vulcano - Kókuszos trüffel krémes bonbon tejcsokoládéban mandula forgáccsal díszítve ... Termékeink a legmagasabb élvezeti értéket képviselik, akár hagyományos, akár cukormentes bonbonokról legyen szó ...

Hirdetés
Roberto Látványcukrászda

Roberto Látványcukrászda

Cukrászdánk 2011-ben nyitotta meg kapuit. Cukrászsütemények, torták, fagylaltok széles választékával várjuk kedves vendégeinket. Folyamatosan bővülő kínálatunkból, legnépszerűbb termékeinket a gyerek, az esküvői és az alkalmi tortáinkat emeltük ki, melyek egyedülállóan széles választékával minden igénynek megfelelni. Vállaljuk esküvőkre, rendezvényekre, bálokra sütemények és torták készítését, kiszállítással. Látványműhelyünkbe bármikor be lehet tekinteni és meg lehet nézni, hogyan készülnek a sütik és a torták. Gyereksarok, ingyen wifi internet, parkolóhely. Jelenleg 8 munkatársunk készíti a finomságokat.

Tuti menü