Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A húsvéti menü elmaradhatatlan alapanyaga a tojás, a sonka és a torma, de ha unod az egyszerű párosításokat, bolondítsd meg az alaprecepteket! Sonkát sem csak üresen kell enni, már az is elé - Húsvétra ajándék, húsvét magazin
részletek »

A húsvéti asztalra 5 különleges, de egyszerű és gyors recept

A Húsvét a keresztény világ és a zsidóság (pászkaünnep, pészah) egyik legszentebb ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Jézus feltámadását ünneplik szerte a világon a templomokban. Tudj meg minél többet a Húsvéti TutiMagazin segítségével !
Húsvétra ajándék, húsvét magazin
Itt vagy: Húsvétra ajándék, húsvét magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A húsvéti asztalra 5 különleges, de egyszerű és gyors recept
A húsvéti asztalra 5 különleges, de egyszerű és gyors recept
A húsvéti menü elmaradhatatlan alapanyaga a tojás, a sonka és a torma, de ha unod az egyszerű párosításokat, bolondítsd meg az alaprecepteket! Sonkát sem csak üresen kell enni, már az is elég, ha megcsavarod. Íme néhány recept, ami nemcsak izgalmas és finom, de gyorsan elkészíthető!
Tojáskrém

Hozzávalók 4 személyre: 8 darab keménytojás, 1 teáskanál mustár, 1 púpozott evőkanálnyi majonéz, 1 evőkanálnyi tejszínes krémsajt, só, bors, díszítéshez apróra vágott snidling, tálaláshoz pirítós vagy friss kalács

Elkészítés: A keménytojásokat reszeld le - nagyon egyszerű, ha sajtreszelővel csinálod -, majd keverd össze a hozzávalókat. Az elkészült tojáskrémet kanalazd egy tálkába, a tetejét szórd meg apróra vágott snidlinggel, és pirítóst vagy friss kalácsot kínálj mellé.
Hirdetés

Töltött tojás

Hozzávalók 4 személyre: 8 darab keménytojás, 1-2 teáskanál mustár (ízlés szerint), 5 dkg reszelt füstölt sajt, 4 dkg puha vaj, 2-3 evőkanál tejszín, apróra vágott snidling, só, bors

Elkészítés: A keménytojásokat vágd félbe, a sárgájukat szedd ki, és tedd egy tálba. Villával jól nyomkodd szét, majd keverd hozzá a tejszínt. Add hozzá a puha, szobahőmérsékletű vajat, a reszelt sajtot, ízesítsd mustárral, sóval, borssal. A masszát jól keverd össze, majd töltsd vissza a félbevágott keménytojásokba. Szórd meg a tetejüket az apróra vágott snidlinggel, és tedd a hűtőbe egy-két órára.

Tormás sonkatekercs

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg vékonyra szeletelt gépsonka, 3 evőkanál túró vagy ricotta, 2 mokkáskanál reszelt torma, 4 evőkanál tejszínes sajtkrém, só, bors
Elkészítés:A gépsonka kivételével a hozzávalókat keverd krémmé, majd a sonkaszeleteket vastagon kend meg. A sonkát csavard fel, és helyezd egymás mellé őket egy tálra.

Spárgával töltött füstölt sonka hollandi mártással

Hozzávalók 4 személyre: személyenként 6 szál spárga, 8 szelet füstölt sonka, 1 evőkanál olaj, só, cukor.

A hollandi mártáshoz: 4 darab tojássárgája, 10 dkg olvasztott vaj, 4 evőkanál tejszín, só, cayenne-i bors

Elkészítés:A spárgákat sós-cukros vízben főzd puhára. Ha kész, tegyél három szálat egy-egy sonkaszeletre, csavard fel, és kiolajozott tűzálló tálban körülbelül 10 percig süsd. Ezalatt készítsd el a hollandi mártást. Forrásban lévő víz felett egy tűzálló tálban keverd össze a tojássárgákat a tejszínnel. Addig keverd, amíg mártás sűrűségű nem lesz, de ügyelj rá, hogy ne forrald. Ha kész, vedd le a tálat a tűzről, és öntsd hozzá az olvasztott, langyos vajat. Tálaláshoz tegyél egy tányérra két adag sonkás spárgát, és locsold meg hollandi mártással.

Tésztában sült füstölt sonka

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg főtt, füstölt húsvéti sonka, 20 dkg reszelt füstölt és trappista sajt vegyesen, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, só, bors, 1 szál friss rozmaring, 2 evőkanál tejszín

A tésztához: 1 doboz mirelit leveles tészta, a tetejére 1 tojássárgája

Elkészítés: A mirelit tésztát szobahőmérsékleten engedd fel. Addig a füstölt sonkát vágd kockára. Párold meg az olajon az apróra vágott hagymát, majd add a sonkához. Tedd bele a reszelt sajtot, lazítsd a tejszínnel, és ha szükséges - vagyis ha nem túlságosan sós a sonka -, sózd, borsozd, és szórd bele az apróra vágott rozmaringot. A tésztát körülbelül egy ujjnyi vastagra nyújtsd ki. A felébe halmozd bele a sonkás masszát, a tészta másik felét pedig hajtsd rá, és a széleket jól nyomd össze. A tetejét kend meg a tojássárgájával. Kiolajozott tepsiben süsd körülbelül 30 percig.
Töltött tojás Töltött tojás
Tormás sonkatekercs Tormás sonkatekercs
Spárgával töltött füstölt sonka hollandi mártással Spárgával töltött füstölt sonka hollandi mártással
Tésztában sült füstölt sonka Tésztában sült füstölt sonka
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - húsvét, sonka, tojás, torma, spárga, hollandi, mártás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-21 07:54:46
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü