Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Unod a hagyományos tojásdíszítést? Akkor idén varázsolj izgalmas tojáskölteményeket a locsolóknak! Eddig minden évben festetted a tojásokat? Akkor idén próbálj ki valami mást! Mi segítünk, h - Húsvétra ajándék, húsvét magazin
részletek »

Ha valami újra, szépre vágysz az ünnepi asztalnál, 4 csodaszép tojás diszítési technikát mutatunk be

A Húsvét a keresztény világ és a zsidóság (pászkaünnep, pészah) egyik legszentebb ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Jézus feltámadását ünneplik szerte a világon a templomokban. Tudj meg minél többet a Húsvéti TutiMagazin segítségével !
Húsvétra ajándék, húsvét magazin
Itt vagy: Húsvétra ajándék, húsvét magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Ha valami újra, szépre vágysz az ünnepi asztalnál, 4 csodaszép tojás diszítési technikát mutatunk be
Ha valami újra, szépre vágysz az ünnepi asztalnál, 4 csodaszép tojás diszítési technikát mutatunk be
Unod a hagyományos tojásdíszítést? Akkor idén varázsolj izgalmas tojáskölteményeket a locsolóknak! Eddig minden évben festetted a tojásokat? Akkor idén próbálj ki valami mást! Mi segítünk, hogy különlegessé tehesd az ünnepi asztalt. A következő tojásdekorációkat saját magad is elkészítheted, ráadásul nem kell hozzá különösebb kézügyesség, csak egy adag csillámpor, újságpapír vagy gyöngyök. Bármelyiket is választod, vendégeid garantáltan irigyelni fognak.
Csillámporral díszített tojás

Hozzávalók: tetszőleges színű tojásfesték, a választott csillámpor színéhez hasonló, ragasztó, csillámpor, színes pánt vagy szalag, elhagyható

Elsőként fesd meg a tojásokat. Választhatsz főzést igénylő tojásfestéket is, azzal gyorsabban dolgozhatsz. Ha a tojásfesték megszáradt, akkor kend be ragasztóval a tojás egyik felét, és forgasd csillámporba. Óvatosan helyezd a tojást a tartóba, és a többi tojással is tedd ugyanezt. Ha kész van, akkor óvatosan vedd ki a tartóból, és a másik felét is ragasztózd be, majd forgasd bele a csillámporba. Ha szeretnéd szalaggal is díszíteni, hagyj szabadon egy körülbelül 5 milliméteres csíkot a tojás közepén. Ide kerül ugyanis a szalag vagy pánt. A kihagyott területet is ragasztózd be, majd helyezd rá a szalagot, és már kész is vagy.
Hirdetés

Szárított virággal díszített tojás

Hozzávalók: tojásfesték, tetszés szerinti színben, vékony ecset, ragasztó, szárított virágok, csipesz, szalag - elhagyható, védőlakk

Kend át két rétegben a festékkel a tojásokat, majd hagyd megszáradni. Ez esetben is használhatsz főzhető tojásfestéket. Ha kész, fogj egy vékony ecsetet, és azzal óvatosan vigyél fel egy kis ragasztót a szárított virágok hátoldalára. Egy apró csipesszel fogd meg a virágokat, helyezd a tojásra, és gyengéden nyomd a helyükre. A tojások a száraz virágokkal önmagukban is jól mutatnak, ha azonban szeretnéd, díszítheted szalaggal is őket. Ehhez egyszerűen köss masnit a szalagból, és azt is ragaszd rájuk. Végül rögzítsd a kompozíciót: fújd be az egész felületet színtelen védőlakkal.

Decoupage technikával díszített tojás

Hozzávalók: tojásfesték, tetszés szerinti színben, csomagolópapír, újság vagy szalvéta, védőlakk

Fesd be a tojásokat, majd hagyd megszáradni. Csomagolópapírból, szalvétából vagy újságból vágj ki apró képeket. Minél vékonyabb a papír, annál könnyebben tudod majd a tojás felületére simítani, és az elkészült mű is sima felszínű lesz. Kenj bőségesen ragasztót a képek hátoldalára, és nyomd őket a tojásra, közben préseld ki alóluk a légbuborékokat. Töröld le a felesleges ragasztót, néhány percig hagyd megszáradni, majd védőlakkal rögzítsd.

Ha a decoupage technika nem nyerte el a tetszésedet, vagy nehéznek találod, akkor egy kicsit egyszerűbb díszítési módot javaslunk: a batikolást. Rajzolj mintát a tojásra zsírkrétával vagy gyertyaviasszal, majd mehet a festékes edénybe. A zsírkrétával vagy viasszal bevont terület ellenáll a festéknek, a festés végén csak le kell olvasztanod egy gyertya fölé tartva.

Gyöngyökkel díszített tojás

Hozzávalók: tetszőleges színű tojásfesték, vékony ecset, apró, színes gyöngyök, csipesz, védőlakk

Fesd be a tojást, és várd meg, hogy alaposan megszáradjon. Fogj egy nagyon vékony hegyű ecsetet, pöttyözz vele ragasztót a gyöngyökre, majd csipesszel helyezd őket a tojásra. Hagyd a ragasztót megszáradni, legvégül fújd be a tojást két-három réteg védőlakkal.

Ha nincs otthon gyöngy, helyette használj cukormáz-tortadíszeket. Így is különleges tojásokat készíthetsz. A műveletet egyszerűbben is elvégezheted, ha a tojást ragasztózod be, és csak beleforgatod egy gyöngyökkel vagy tortadíszekkel teli tálba. Segítség lehet, ha előtte ceruzával megrajzolod a mintákat.

Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - tojásdíszítés, ünnepi asztal, húsvét, Decoupage,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-12 07:53:40
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü