Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az ünnepek könnyen gasztronómiai ámokfutássá válhatnak, hiszen évente egyszer élvezett finomságokkal szolgálnak. Ám a túlzásba vitt élvezetek akkor is nyomot hagyhatnak rajtad, ha csupán néh - Húsvétra ajándék, húsvét magazin
részletek »

Harc a kalóriákkal - Így éld túl a húsvéti ünnepeket

A Húsvét a keresztény világ és a zsidóság (pászkaünnep, pészah) egyik legszentebb ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Jézus feltámadását ünneplik szerte a világon a templomokban. Tudj meg minél többet a Húsvéti TutiMagazin segítségével !
Húsvétra ajándék, húsvét magazin
Itt vagy: Húsvétra ajándék, húsvét magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Harc a kalóriákkal - Így éld túl a húsvéti ünnepeket
Harc a kalóriákkal - Így éld túl a húsvéti ünnepeket
Az ünnepek könnyen gasztronómiai ámokfutássá válhatnak, hiszen évente egyszer élvezett finomságokkal szolgálnak. Ám a túlzásba vitt élvezetek akkor is nyomot hagyhatnak rajtad, ha csupán néhány napig tartanak. Segítünk megelőzni a bajt!
Miért veszélyesek az ünnepek?

Ilyenkor hajlamosabbak vagyunk az egészségtelen ételek fogyasztására: egy menüvel akár az egész napi energiaszükségletünket meghaladó kalóriamennyiséget vihetünk be. Ront a helyzeten, hogy gyakran a vacsora számít a nap fénypontjának, nehezítve az anyagcserét.

A falatokat pedig sokszor szintén hizlaló üdítők kísérik. A rokonoknál, barátoknál pedig egyenesen a szeretet jelének számít jóllakni.
Hirdetés

Este hét után ne egyél, és ne igyál!

Egyedül vizet kortyolhatsz a lefekvés előtti órákban.

Így elég időt biztosítasz szervezeted számára a bevitt tápanyagok minél hatékonyabb feldolgozására, ráadásul mélyebb, pihentetőbb álomra számíthatsz, mert a gyomrod nem dolgozik majd éjszaka.

Kérj egy katonát!

A szó régies használatban falatot is jelent. Amennyiben egy ételt vagy italt szeretnél megkóstolni, próbáld ki egészen kis mennyiségben!

Alapos szimatolással, az ízek lassú élvezetével úgyis többre mész, mint a habzsolással. A kíváncsiság egyébként sem ok rá, hogy egy tányérral több elemózsiát fogyassz.

Figyelj az üdítőkre!

Ha számolnád a húsvéti menühöz lecsúszó kalóriákat, meglepődnél, mennyi csúszik le a torkodon szinte észrevétlenül. Az ásványvizet és a teát leszámítva szinte minden számottevő cukrot, zsírt vagy alkoholt tartalmaz.

A tejeskávé, a tojáslikőr és a kóla helyett voksolj olyan energiamentes frissítőkre, mint a citrommal ízesített víz vagy a gyümölcstea!

Pihend ki magad!

Kiegyensúlyozott idegállapotban kevésbé érzed szükségét, hogy finom falatokkal kényeztesd magad.

Az érzelmi stressz, az idegesség bizonyítottan hozzájárul a rossz étkezési szokások kialakulásához, köztük is jellegzetesen a túlevéshez.

Ne hagyd ki az edzést!

Annyit ettem ma, hogy már teljesen mindegy, ha kihagyom a tornát! - gondolhatod egy méretes darab sonka vagy töltött hús bekebelezése után.

A mozgás azonban csökkenti a stressz-szinted és javítja az anyagcseréd, tehát bármennyit is ettél, célszerű folytatni. A legjobb, ha előtte és utána nem eszel legalább egy órán át.

Egy tányér és más semmi!

Többféle finomság közül kell választanod? Fogd meg a tányérod, szedd tele mindenféle összeillő fogással, majd szépen, nyugodtan kebelezd be mindet!

A lényeg, hogy ne egyik tállal tüntesd el a kaját a másik után, hanem szabj magadnak egy határt, amit nem szeretnél túllépni. Egy normál méretű lapostányér tökéletes e célra, ami a főételeket illeti.

Válassz jól!

Ha tudatosan táplálkozol, érdemes húsvétkor is olyan fogások után nyúlnod, amelyek alacsony zsírtartalmúak, de sok rostot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak.

Sovány sonkából, tojásfehérjéből és zöldségekből mennyei saláta készíthető például, a majonéz pedig kihagyható a hidegtálakból.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - húsvét, tippek, ötletek, fogyókúra, kilók
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-06 08:23:36
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü