Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Összedolgozzuk az anyagokat, majd a legvégén beledagasztjuk az olvasztott vajat is. Ízlés szerint mazsolával is gazdagíthajuk. Letakarva duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt, majd annyi egye - Húsvétra ajándék, húsvét magazin
részletek »

Hatos fonott kalács húsvétra

A Húsvét a keresztény világ és a zsidóság (pászkaünnep, pészah) egyik legszentebb ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Jézus feltámadását ünneplik szerte a világon a templomokban. Tudj meg minél többet a Húsvéti TutiMagazin segítségével !
Húsvétra ajándék, húsvét magazin
Itt vagy: Húsvétra ajándék, húsvét magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Hatos fonott kalács húsvétra
Hatos fonott kalács húsvétra
Összedolgozzuk az anyagokat, majd a legvégén beledagasztjuk az olvasztott vajat is. Ízlés szerint mazsolával is gazdagíthajuk. Letakarva duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt, majd annyi egyenlő részre osztjuk, ahány ágú fonatot szeretnénk készíteni.50 dkg finomliszt

Elkészítési idő: 90 perc

20 dkg rétesliszt, 3 evőkanál finomított kristálycukor, 2 evőkanál vanília ízesítésű kristálycukor, 1 citrom, 3 tojássárga, 1 tojássárga pici tejjel kikeverve a tetejére, 1 mokkáskanál só, 3 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő kevés cukros tejben felfuttatva, 10 dkg olvasztott vaj


A szálakat kissé megcsavarjuk, megfonjuk a kalácsot, és kb. fél órát
pihentetjük. Ezután megkenjük a tejes tojássárgával a tetejét, és addig
pihentetjük, amíg bemelegszik a sütő. Ismét megkenjük a tetejét,
megszórhatjuk jégcukorral is, nagyon dekoratív, mutatós lesz tőle.
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - fonott, kalács, húsvét, recept
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-17 08:29:55
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü