Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Előétel:pirított laskagomba Főételek:parajjal rakott burgonya kecskesajttal grillezve és zöldségekkel töltött padlizsán Desszert:lime-habos citromfagylaltkehely camparival - Húsvétra ajándék, húsvét magazin
részletek »

Hús nélküli, változatos ételek, akár a húsvéti asztalra

A Húsvét a keresztény világ és a zsidóság (pászkaünnep, pészah) egyik legszentebb ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Jézus feltámadását ünneplik szerte a világon a templomokban. Tudj meg minél többet a Húsvéti TutiMagazin segítségével !
Húsvétra ajándék, húsvét magazin
Itt vagy: Húsvétra ajándék, húsvét magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Hús nélküli, változatos ételek, akár a húsvéti asztalra
Hús nélküli, változatos ételek, akár a húsvéti asztalra
Előétel:pirított laskagomba Főételek:parajjal rakott burgonya kecskesajttal grillezve és zöldségekkel töltött padlizsán Desszert:lime-habos citromfagylaltkehely camparival
Pirított laskagomba

Hozzávalók: 60 deka laskagomba, csipet só, 1 deci olívaolaj, 1 ág friss rozmaring, 1 gerezd fokhagyma.


Elkészítése: a megtisztított laskagombát forró olívaolajon megfuttatjuk, zúzott fokhagymával és rozmaringgal fűszerezzük, sóval ízesítjük. Tálaláskor olívaolajon pirított fokhagymás baguette-szeletekre halmozzuk.
Hirdetés


Parajjal rakott burgonya kecskesajttal grillezve

Hozzávalók: 1,2 kiló burgonya, fél kiló friss paraj, 3 tojás, 2 deci tejszín, 30 deka friss krémes kecskesajt, 2 deci olívaolaj, őrölt fehérbors, csipet só, 2 deka vaj.

Elkészítése: a héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a tejszínnel, a tojás sárgájával és a tojás fehérjéjének keményre vert habjával. Sóval és borssal ízesítjük. A megtisztított parajleveleket az olívaolajon megfuttatjuk. Egy kivajazott hőálló tál aljára helyezzük a burgonya egyik felét, ráhalmozzuk a fonnyasztott parajleveleket, majd a burgonya másik felét. A krémes kecskesajtot rámorzsoljuk a tetejére, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Grillezett paradicsomszeletekkel is kínálhatjuk.

Zöldségekkel töltött padlizsán

Hozzávalók: 4 darab 20-25 dekás padlizsán, 10-15 deka tisztított sárgarépa, 10-15 deka tisztított zellergumó, 20 deka cukkíni, 30 deka paradicsom, oregánó, csipet só, 2 gerezd fokhagyma.

Elkészítése: az egész padlizsánból négy helyen, hosszanti irányban körülbelül fél centi széles és 5 centi hosszú, fél centi mély csíkot kivágunk.

180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg megpuhul. Két kanál segítségével az egyik bevágásnál mélyedést alakítunk ki. A vékony csíkokra vágott zellert, sárgarépát és cukkínit olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott paradicsomot, oregánóval, sóval és kevés fokhagymával ízesítjük. Az így elkészített ragut a padlizsán belsejébe töltjük. Önálló főételként is tálalhatjuk, de például báránysült mellé köretként is kiváló.

Lime-habos citromfagylaltkehely camparival

Hozzávalók: 8 gombóc citromfagyi, 1 deci campari, 3 tojás szétválasztva, 4 kávéskanál zselatin, 3 lime leve, 2 lime héja, 1,5 deci tejszín, 10 deka porcukor.

Elkészítése: a tojássárgáját, a porcukrot és a citromhéjat egy tálban addig keverjük, amíg sűrű és halvány nem lesz. Kicsavarjuk a citromokat, a levet tegyük a zselatinnal egy kis lábosba, keverjük csomómentesre, hagyjuk állni öt percig, majd kis láng fölött keverjük, amíg a zselatin fel nem olvad. Ezután tegyünk bele 4 evőkanál tojáskeveréket, majd keverjük hozzá a maradékot. 10 percig pihentetjük, majd megkeverjük.

Verjük fel a tejszínt, és adjuk hozzá, végül a keményre felvert tojásfehérjét is keverjük bele. Négy kehelybe osszuk szét, hűtőszekrényben egy órát hagyjuk pihenni, míg megszilárdul. Kelyhenként 2 gombóc citromfagyit tegyünk rá, locsoljuk meg camparival, díszítsük tejszínhabbal, mentalevéllel, koktélcseresznyével.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - vegetáriánus, húsvét, menü, gomba, desszert, padlizsán
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-20 07:33:13
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü