Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Készítsünk Húsvétra saját kezűleg ajándékokat: ezek nagy előnye, hogy az ünnep előtt akár egy héttel (azaz nagyjából most) is nekiállhatunk a munkának, és örömet szerezhetünk velük családtag - Húsvétra ajándék, húsvét magazin
részletek »

Húsvéti ajándékok hőre keményedő gyurmából

A Húsvét a keresztény világ és a zsidóság (pászkaünnep, pészah) egyik legszentebb ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Jézus feltámadását ünneplik szerte a világon a templomokban. Tudj meg minél többet a Húsvéti TutiMagazin segítségével !
Húsvétra ajándék, húsvét magazin
Itt vagy: Húsvétra ajándék, húsvét magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Húsvéti ajándékok hőre keményedő gyurmából
Húsvéti ajándékok hőre keményedő gyurmából
Készítsünk Húsvétra saját kezűleg ajándékokat: ezek nagy előnye, hogy az ünnep előtt akár egy héttel (azaz nagyjából most) is nekiállhatunk a munkának, és örömet szerezhetünk velük családtagjainknak, barátainknak.
A hőre keményedő gyurma remek alapanyag nyakláncok, medálok, kulcstartók, de bármilyen lakást díszítő, szezonálisan alkalmazható díszek készítésére, és még csak nem is drága, néhány száz forintból több színből álló csomagot vásárolhatunk. Érdemes jó minőséget venni, hogy a színeink szépek és egyneműek legyenek az összegyúrást követően.


Hozzávalók

- hőre keményedő gyurma
- bőrszalag

Hirdetés

Nyaklánc elkészítése

1.) Az általunk kiválasztott színekből apró, homogén golyókat gyúrunk, majd tojás formájúra nyújtjuk egy deszkán.

2.) Gyurma-pöttyökkel, csíkokkal díszítjük, a tojások tetejét pedig egy ollóval kifúrjuk, és a széleket simára dolgozzuk.

3.) A dobozon található leírás szerint a tojásokat sütőben megsütjük, majd amikor teljesen kihűltek, átfűzzük rajtuk a színes bőrszalagokat, a végeiket pedig összecsomózzuk. Ideális ajándék (nagyobb!) gyerekeknek.

Tipp: Ezeket a tojásokat bátran alkalmazhatjuk (füzérként) ajtók, ablakok dekorálására, de aggathatjuk tojásfára is, ám ez esetben erősebb ágakat használjunk, hiszen a hőre keményedő gyurmatojások nehezebbek, mint a kifújt húsvéti tojások!

Húsvéti nyuszik tojással

1.) A nyuszik testéhez gyúrjunk először 2 nagyobb golyót (ez lesz a fejük és a testük), majd készítsük el (vékonyabb hengerekből) a lábakat, karokat, füleket. Minden testrészt külön készítsünk el, és amikor már mind kész van, akkor kezdjük el összeállítani a nyuszikat.

2.) A fülek belsejéhez és a talpakhoz használjunk egy kis fehér gyurmát.

3.) A nyuszik kezében látható tojást valamilyen élénk színű gyurmából készítsük el, hogy szépen kiemelkedjen a háttérből.

4.) A szemeket egy-egy fekete, míg az orrokat egy drapp pici golyócska helyettesítse.

Tipp: Ha kis gyereknek szeretnénk ilyet ajándékozni, ügyeljünk arra, hogy a nyuszik nagyok legyenek, ne legyenek apró, lenyelhető részei!

Rendelj Te is egyedi fényképes ajándékot szeretteidnek MOST...! - Egyedi fényképes ajándék ötletek, meglepetés, egyedi képes ajándékok (fotóbögre, póló, fényképes naptár, korsó, párna, gravírozott kulcstartó, képes puzzle ...), személyre szabott egyedi ajándékok minden alkalomra!
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - húsvét, tippek, ötletek, ajándék, hőre keményedő gyurma, nyaklánc
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-31 06:51:09
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü