Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Húsvétkor többek között az a jó, hogy már elég kellemes idő van ahhoz, hogy a szabadban töltsük a nap nagy részét. Bár ilyenkor a kapott játékok miatt nem probléma a gyerekek energiáinak a - Húsvétra ajándék, húsvét magazin
részletek »

Húsvéti játékok akár az egész családnak, vagy akár nagyobb baráti körnek

A Húsvét a keresztény világ és a zsidóság (pászkaünnep, pészah) egyik legszentebb ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Jézus feltámadását ünneplik szerte a világon a templomokban. Tudj meg minél többet a Húsvéti TutiMagazin segítségével !
Húsvétra ajándék, húsvét magazin
Itt vagy: Húsvétra ajándék, húsvét magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Húsvéti játékok akár az egész családnak, vagy akár nagyobb baráti körnek
Húsvéti játékok akár az egész családnak, vagy akár nagyobb baráti körnek
Húsvétkor többek között az a jó, hogy már elég kellemes idő van ahhoz, hogy a szabadban töltsük a nap nagy részét. Bár ilyenkor a kapott játékok miatt nem probléma a gyerekek energiáinak a "lekötése", azért ajánlok néhány kifejezetten húsvéti, tojásos játékot, amibe a játékos kedvű felnőttek is beszállhatnak. Ami szükséges a játékokhoz: megfelelő mennyiségű színes (kemény)tojás
Tojásfutás

A kertben vagy a réten egy bottal célvonalat rajzolunk. A gyerekek meghatározott távolságban felsorakoznak egymás mellett.

Kezükben kanalat, azon pedig egy-egy tojást tartanak. Kinyújtott karral, a lehető leggyorsabban kell a célhoz eljutniuk. Az nyer, aki elsőnek érkezik. Az utolsó a győztesnek adja húsvéti tojását. Aki leejti a tojást, kiesik a játékból.
Hirdetés

1, 2, 3 - záptojás

Ez a játék ugyanúgy zajlik, mint a "Kint a farkas, bent a bárány!", csak itt zsebkendő helyett tojást használunk.

Tojásdobálás (egészen kicsikkel is lehet játszani, biztosan élvezni fogják)

A tojásokat kedvünkre dobálhatjuk a réten mindaddig, míg össze nem törnek. Ekkor elfogyasztjuk a törötteket, és újakkal játszunk tovább.

Tojásgurítás

A gyerekek egymás mellé egy sorban állnak fel, mindegyikük kezében egy-egy tojás. Körülbelül kétméteres távolságra tőlük, a fűbe helyezünk egy tojást. A gyerekek sorra megpróbálják a földön levő tojáshoz a lehető legközelebb gurítani a húsvéti tojásukat. Aki eltalálja, vagy sikerül a legjobban megközelítenie, elnyeri a többi játékos elgurított tojását.

Tojásütközet

Két gyerek egy-egy tojást tart a kezében. Akár a hegyes, akár a tompa végével társának tojásához üti a sajátját. Az összetöröttet nyereményként kapja az a gyerek, akinek a tojása egészben marad.

Tojástapogatás

Egyik gyereknek kendőt kötünk a szemére. Négykézlábra kell ereszkednie, és kézzel ki kell tapogatnia a földön elhelyezett tojásokat, melyek közül annyit tarthat meg, amennyit öt perc alatt össze tud szedni. Mindenkire kerüljön sor.

Jó szórakozást a játékokhoz!
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - húsvét, gyerek, család, játék, program, közös
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-09 07:52:41
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü