Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Húsvétra készítsük el ezt a klasszikus piros tojást nagy fehér masnival. Ha elkészült garantáltan hosszú évekig díszíthetünk vele. Elkészítése a száradási idő miatt sokáig tart. - Húsvétra ajándék, húsvét magazin
részletek »

Húsvéti piros tojás - Készíts Te is egyedi dekorációt húsvétra!

A Húsvét a keresztény világ és a zsidóság (pászkaünnep, pészah) egyik legszentebb ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Jézus feltámadását ünneplik szerte a világon a templomokban. Tudj meg minél többet a Húsvéti TutiMagazin segítségével !
Húsvétra ajándék, húsvét magazin
Itt vagy: Húsvétra ajándék, húsvét magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Húsvéti piros tojás - Készíts Te is egyedi dekorációt húsvétra!
Húsvéti piros tojás - Készíts Te is egyedi dekorációt húsvétra!
Húsvétra készítsük el ezt a klasszikus piros tojást nagy fehér masnival. Ha elkészült garantáltan hosszú évekig díszíthetünk vele. Elkészítése a száradási idő miatt sokáig tart.
Kellékek: tojás alakú lufi, újságpapírok, piros és fehér krepp papír, tapétaragasztó vagy faragasztó.

Fújjuk fel a lufit, majd a száját jó erősen kössük be. A tapétaragasztót a használati utasítás szerint készítsük el egy tálkába. Az újságpapírokat tépkedjük kis darabokra.
Hirdetés

Egy szélesebb ecsettel vigyük fel a ragasztót a lufi felületére, majd erre simítsuk rá az újságpapírdarabot, és felülről is kenjük át ragasztóval.

Ezután lépésről-lépésre mindig kenjük be a lufit ragasztóval, majd mindig tegyünk rá újságpapírt, amit ismét átkenünk ragasztóval.

Az újságdarabok fedjék egymást, ne látszódjon ki a lufi alóla. A lufi teljes felületét vonjuk be vele, kivéve a lufi szájánál. Kicsit nehézkes és időigényes.

Amikor teljesen bevontuk és már száraz, akkor a lufit az előbbi módon még két-három rétegben vonjunk be. Tegyük félre száradni. A száradás akár napokig is eltarthat.

Mikor kiszáradt, akkor a lufit szúrjuk ki. A tetején lévő lukra pedig ragasszunk pár réteg újságdarabot.

Ezután piros krepp papírt tépkedjünk kis darabokra. A tojás felületét fokozatosan kenjük be ragasztóval, és erre lépésről-lépesre helyezzük rá a piros papírt, úgy hogy azok fedjék egymást. A piros réteget annyiszor ragasszunk egymásra, míg az újság mintája nem fog átlátszódni. Tegyük félre száradni.

Fehér krepp papírból vágjunk le két darab kb. 4 cm-es darabkát. Szedjük szét mindkét darabot. Az egyiken jelöljük meg a közepét, majd ezt tegyük a tojás aljához középre, és ragasztóval ragasszuk oda. A többi részével pedig kössük át a tojást. A tetején szintén ragasszuk oda, a felesleget pedig vágjuk le. A másik darabból pedig készítsünk hatalmas masnit, majd ragasszuk a tojás tetejére. Ezzel el is készült a pirostojásunk.


Ötlet

A papírdarabokat akár a tapétaragasztóba is beáztathatjuk, majd onnan kivéve egyszerűen rátehetjük a lufira. Az elkészített tojást akár félbe is vághatjuk, így gyerekeknek ajándékot is rejthetünk el benne. Ekkor, hogy szebb legyen, a belsejét is vonjuk be piros papírral.A lufit, ha nem vágjuk félbe a tojást, benne is hagyhatjuk.

E technikával pl. nyuszi alakú lufit is, bevonhatunk, majd száradás után mohát ragaszthatunk rá. Az aljához pedig tavaszi virágokat is ragaszthatunk.

Hiba

Ha csak 1-2 réteggel vonjuk be a lufit, és kiszúrjuk a lufit, akkor előfordulhat, hogy amikor a lufiból eltávozik a levegő, akkor a lufi magával rántja a papírt.
Szólj hozzá a cikkhez
Forrás: Pirostojás
Címkék - húsvét, tojás, tippek, ötletek, ajándék, dekoráció
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-23 08:07:40
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü