Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 15 dkg vaj, vagy Rama, 1 egész tojás, só, tejföl, fél csomag sütőpor, zsír a tepsi kenéséhez. A töltelékhez: 15 dkg reszelt sajt a szóráshoz, 40 dkg fő - Húsvétra ajándék, húsvét magazin
részletek »

Húsvéti sonkás lepény - Kiváló reggeli lehet húsvétkor

A Húsvét a keresztény világ és a zsidóság (pászkaünnep, pészah) egyik legszentebb ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Jézus feltámadását ünneplik szerte a világon a templomokban. Tudj meg minél többet a Húsvéti TutiMagazin segítségével !
Húsvétra ajándék, húsvét magazin
Itt vagy: Húsvétra ajándék, húsvét magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Húsvéti sonkás lepény - Kiváló reggeli lehet húsvétkor
Húsvéti sonkás lepény - Kiváló reggeli lehet húsvétkor
Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 15 dkg vaj, vagy Rama, 1 egész tojás, só, tejföl, fél csomag sütőpor, zsír a tepsi kenéséhez. A töltelékhez: 15 dkg reszelt sajt a szóráshoz, 40 dkg főtt sonka (darálva), 2 dl tejföl, só, bors.
Elkészítés

Először a tésztát készítjük el. A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órára hideg helyre tesszük.

Egy közepes méretű tepsit jól kikenünk zsírral. A tésztából 2 apot nyújtunk, az egyikkel kibéleljük a tepsit.

Elkészítjük a tölteléket

A darált főtt sonkát a tejföllel összekeverjük. Ha túl sűrű, lehet még tejfölt hozzáadni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd jól összekeverjük. A tölteléket a tepsiben lévő tészta lapra rásimítjuk. A másik tészta lappal befedjük.
Hirdetés

Forró sütőbe helyezzük és megsütjük. Amikor már majdnem megsült, a tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal. Csak annyi időre tesszük vissza a forró sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon a tésztára.

Langyosan felszeleteljük.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - húsvét, lepány, tippek, ötletek, ajándék, sonka, recept
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-29 08:00:36
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü