Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Alig múlt el karácsony, máris lázasan készülődhetünk a húsvétra. Fokozottan igaz ez gyerekes családokra, hiszen Mikulás és karácsony elmúltával a gyerekek most az újabb főszereplőt, a nyuszi - Húsvétra ajándék, húsvét magazin
részletek »

Készülődjünk a gyerekekkel együtt a húsvétra!

A Húsvét a keresztény világ és a zsidóság (pászkaünnep, pészah) egyik legszentebb ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Jézus feltámadását ünneplik szerte a világon a templomokban. Tudj meg minél többet a Húsvéti TutiMagazin segítségével !
Húsvétra ajándék, húsvét magazin
Itt vagy: Húsvétra ajándék, húsvét magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Készülődjünk a gyerekekkel együtt a húsvétra!
Készülődjünk a gyerekekkel együtt a húsvétra!
Alig múlt el karácsony, máris lázasan készülődhetünk a húsvétra. Fokozottan igaz ez gyerekes családokra, hiszen Mikulás és karácsony elmúltával a gyerekek most az újabb főszereplőt, a nyuszit várják. Készülődjünk a gyerekekkel együtt a húsvétra! Íme néhány tipp..
A gyerekek a húsvétot megelőzően a húsvéti sütést, a kreatív dekorációs programokat, és a tojásfestést várják. Húsvét napján pedig itt az idő a lázas ajándékkeresésre a kertben vagy az udvaron. Ezt programot semmiképpen se hagyjuk ki!


A nagyobbakat már komoly kincskeresés elé is állíthatjuk (kreatív szülők készítsenek térképet!), a kisebbeknek viszont ne tegyük túl nehézzé a dolgot. Másnap pedig lehet indulni a hagyományos locsoló túrára, ahol a lányok elosztogathatják, a fiúk pedig begyűjthetik a húsvéti készülődés keretében készített portékákat.
Hirdetés

Készítsünk a gyerekekkel otthoni fogyasztásra, de akár locsolói ajándékba is - csokoládé helyett - húsvéti kekszeket. Dolgozzunk húsvéti motívumokkal - azaz szaggassunk ki tojást, báránykát, virágot, kiskacsát, nyuszit.

Érdemes egy-két húsvéti tésztaszaggatót beszereznünk, egyszerűbb vele dolgozni, mint papírsablonnal és más dekorációs célra is felhasználhatjuk. A dekorálásnál is hasonlóan járjunk el, használjunk élénk tavaszi színeket. Készítsünk a kekszek egy részére apró lyukat, húsvét alkalmával akasszuk fel a kekszeket barkaágra, vagy fűzzünk 10-10 kekszet egy szalagra és úgy adják a lányok a locsolóknak.

Süssünk a gyerekekkel húsvéti tortácskát. Ehhez a tortácskákat vonjuk be színes cukormázzal, és díszítsük tojásdrazséval. Húsvét napjára készítsünk a gyerekekkel tésztából tojásfészket, ezekbe a tojásfészkekbe tehetjük a hímes tojásokat, de meg is ehetjük.

Hettekkel az ünnepek előtt kezdjük a gyerekekkel közösen a húsvéti díszek készítését. A lakás dekorálását azonban hagyjuk Nagyszombatra (ez a hagyomány!).

A húsvéti dekoráció nem igényel sok időt. Egy-két cserép tavaszi virág (ezt hagymából is elültethetjük a gyerekekkel), néhány papírból kivágott és kifestett húsvéti motívum az ablakkilincsekre, ajtókra akasztva, azonnal húsvéti hangulatot teremt. Nagyobb gyerekekkel készíthetünk ablak képeket is, a kicsikkel egyszerű húsvéti díszeke.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - húsvét, tojás, tippek, ötletek, ajándék, dekoráció, főzés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-09 07:59:15
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü