Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A gyerekek általában örömmel vesznek részt a húsvéti előkészületekben. Nemcsak azért, mert a nyuszi ajándékot hoz, hanem azért, mert kedvelik a kézműveskedést és kreatív ötletek megvalósítás - Húsvétra ajándék, húsvét magazin
részletek »

Kreatív készülődés húsvétra a gyerekek társaságában

A Húsvét a keresztény világ és a zsidóság (pászkaünnep, pészah) egyik legszentebb ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Jézus feltámadását ünneplik szerte a világon a templomokban. Tudj meg minél többet a Húsvéti TutiMagazin segítségével !
Húsvétra ajándék, húsvét magazin
Itt vagy: Húsvétra ajándék, húsvét magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Kreatív készülődés húsvétra a gyerekek társaságában
Kreatív készülődés húsvétra a gyerekek társaságában
A gyerekek általában örömmel vesznek részt a húsvéti előkészületekben. Nemcsak azért, mert a nyuszi ajándékot hoz, hanem azért, mert kedvelik a kézműveskedést és kreatív ötletek megvalósítását. Íme néhány egyszerűen megvalósítható, óvodás és kisiskolás gyerekeknek - és persze a szülőknek - szóló kreatív húsvéti ötlet.
Vágjunk ki filcből, dekor gumiból vagy kartonpapírból húsvéti motívumokat, kössünk rá dekoratív szalagot, és akasszuk fel a lakásban növényekre, barkaágra.

Vagy ragasszuk a motívumokat fanyársra, esetleg hurkapálcára, és ezeket szúrjuk bele egy virágcserépbe. Kiírhatjuk ilyen formában a HÚSVÉT szót is. Nagyon szép húsvéti dísz bejárati ajtó mellé.
Hirdetés

Készítsünk a gyerekekkel közösen tojástartó dobozt. Ez lehet (vastagabb) kartondoboz, de hobbikellék boltban vásárolt fa vagy gipsz doboz is. A dobozt dekorálhatjuk szalvétatechnikával, vagy a gyerekek fantáziájára bízva festékkel lealapozva, filctollal és matricával.

Erdei sétákon szedjünk (vagy vegyünk virágosnál) barkaágat, tegyük vázába. Tojásfestés során készítsünk kifújt festett tojásokat, és ezeket akasszunk az ágakra. Tojásfát készíthetünk szép formájú, tisztított faágakból is. Az ágakat állíthatjuk vázába, de cserépbe is, fedjük le a tetejét mohával.

Húsvéti asztal díszítéséhez rajztehetséggel megáldott szülők könnyen kivághatnak sablon segítségével készre nyújtott leveles tésztából tyúkanyót és kiscsibét. Miután megkentük tojássárgájával, díszíthetjük durva sóval, magokkal, zöldfűszerrel.

Hozzá passzoló szalvétatartót is süthetünk, ha egy kb. 10 cm átmérőjű húsvéti figura közepére akkora lyukat készítünk, amelyen az ünnepi szalvétát át tudjuk húzni (szalvétatartót készíthetünk a húsvéti kekszekből is!). A formákat 200 fokos sütőben, kb. 15-20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, és óvatosan húzzuk át rajta a szalvétát, mert a keksz törékeny.

Készítsünk akár otthoni fogyasztásra, de akár locsolói ajándékba is - csokoládé helyett - húsvéti kekszeket. Dolgozzunk húsvéti motívumokkal - azaz szaggassunk ki tojást, báránykát, virágot, kiskacsát, nyuszit. Érdemes egy-két húsvéti tésztaszaggatót beszereznünk, egyszerűbb vele dolgozni, mint papírsablonnal és más dekorációs célra is felhasználhatjuk.

A dekorálásnál is hasonlóan járjunk el, használjunk élénk tavaszi színeket. Készítsünk a kekszek egy részére apró lyukat, húsvét alkalmával akasszuk fel a kekszeket barkaágra, vagy fűzzünk 10-10 kekszet egy szalagra és úgy adják a lányok a locsolóknak.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - húsvét, készülődés, gyerekek, tippek, ötletek
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-05 08:08:47
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü