Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hamarosan itt a Húsvét, amikor mindenki kalácsot süt. Ez a túróval töltött húsvéti bárány kalács recept valószínűleg a kisgyerekes családok számára lehet üde színfoltja az ünnepi asztalnak. - Húsvétra ajándék, húsvét magazin
részletek »

Mézes túrós bárány kalács recept húsvétra

A Húsvét a keresztény világ és a zsidóság (pászkaünnep, pészah) egyik legszentebb ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Jézus feltámadását ünneplik szerte a világon a templomokban. Tudj meg minél többet a Húsvéti TutiMagazin segítségével !
Húsvétra ajándék, húsvét magazin
Itt vagy: Húsvétra ajándék, húsvét magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Mézes túrós bárány kalács recept húsvétra
Mézes túrós bárány kalács recept húsvétra
Hamarosan itt a Húsvét, amikor mindenki kalácsot süt. Ez a túróval töltött húsvéti bárány kalács recept valószínűleg a kisgyerekes családok számára lehet üde színfoltja az ünnepi asztalnak.
Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt (én fehér tönköly lisztet használtam), 25 g élesztő, 2,5 dl tej, 1 tojás, 1 tojás sárgája, 10 dkg vaj, csipet só, 1 citrom reszelt héja, és a felének a leve, 3 ek méz, 1 tk cukor

Hozzávalók a töltelékhez: 25 dkg túró, 1 tojás sárgája, méz ízlés szerint, a citrom másik felének a leve.

A kenéshez 1 tojás sárgája, jégcukor, a szemének egy vágott aszalt szilva, vagy mazsola.

Hirdetés


Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztet beleszitáljuk egy keverőtálba. Hozzáadjuk az olvasztott vajat,a tojásokat, a citromot, a mézet, a csipet sót, majd az élesztős tejet is. Kb. 10 percig dagasztjuk, majd meleg helyen 1 órán át kelesztjük. (nagyon magasra feljön a tészta, és nagyon buborékos lesz az állaga.

Közben a töltelékhez valókat is összekeverjük. Amikor megkelt a tészta, tegyük egy vékonyan lisztezett sütőpapírral. A kezünkkel tépjünk belőle egy nagyobb, egy kicsi, és kb. 19-20 db egyforma nagyságú darabot.

A tésztadarabokat a kezünk segítségével nyújtsuk korongokká, amiknek a közepébe tegyünk 1-1 tk túrót. Mindegyiket gyúrjuk gombóccá (azaz az illesztéseket jól nyomkodjuk össze).

A gombócokból először rakjuk ki a bárány testét úgy, hogy az illesztések legyenek alul. Végül rakjuk ki a fejét a nagyobb tésztából, és a pici tésztát tegyük rá a fejre a füle helyére.

Kenjük le a bárányt a felvert tojással. A testét és a fülét szórjuk meg jégcukorral. Szemnek tegyünk a fejére egy aszalt szilvát, vagy egy mazsolát.

Előmelegített sütőben süssük 20-25 percig.


Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - kalács, méz, túró, recept, húsvét
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-23 07:52:54
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü