Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Valami újat akartam kitalálni Húsvétra, és ezúttal kandírozott répával készítettem. A családban vannak olyanok, akik nem szeretik a répát, és nehéz elhitetni velük, hogy ennek a sütinek ninc - Húsvétra ajándék, húsvét magazin
részletek »

Répatorta kandírozott répával - Nem csak a húsvéti nyuszi kedvence!

A Húsvét a keresztény világ és a zsidóság (pászkaünnep, pészah) egyik legszentebb ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Jézus feltámadását ünneplik szerte a világon a templomokban. Tudj meg minél többet a Húsvéti TutiMagazin segítségével !
Húsvétra ajándék, húsvét magazin
Itt vagy: Húsvétra ajándék, húsvét magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Répatorta kandírozott répával - Nem csak a húsvéti nyuszi kedvence!
Répatorta kandírozott répával - Nem csak a húsvéti nyuszi kedvence!
Répatorta kandírozott répával
Valami újat akartam kitalálni Húsvétra, és ezúttal kandírozott répával készítettem. A családban vannak olyanok, akik nem szeretik a répát, és nehéz elhitetni velük, hogy ennek a sütinek nincs répa íze, de most sikerült megkóstoltatni velük, és nagy sikert aratott náluk is.
Hozzávalók 6 főre

Tésztához

2 db répa, 3 tojás, 20 dkg porcukor, 1,5 dl olívaolaj, 10 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró, 20 dkg liszt, 1,5 kk mindenből: sütőpor, szódabikarbóna, gyömbér, fahéj, csipet só.
Hirdetés

Mázhoz

25 dkg natúr vajkrém vagy 1 kis doboz mascarpone, ízlés szerint porcukor, 1 cs vaníliás cukor, kis citromlé

Díszítéshez

1 db répa, 1 csésze cukor, 2 csésze víz, 2 ek méz, 1 kk gyömbér.


Elkészítés

Az olajat robotgéppel összedolgozzuk a cukorral, majd a felvert tojásokat lassan hozzáadjuk.

A répát lereszeljük, és a dióval együtt hozzáadjuk a nedves részhez.

A száraz részt alaposan összekeverjük (liszt, gyömbér, fahéj, szódabikarbóna, sütőpor, só).
A lisztet hozzáadjuk az olajos cukros részhez, és jól összekeverjük.

Sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje.
A máz hozzávalóit összedolgozzuk, és a kihűlt tésztánkra kenjük. Ha kicsit hígnak érezzük, ne ijedjünk meg, a hűtőben megdermed.

A kandírozáshoz felrakjuk a cukrot a vízzel, a gyömbérrel és a mézzel forrni.
A répát vágjuk fel amilyen vékonyra tudjuk, kb. gyufaszál vastagságúra.

Beletesszük a felforralt cukros vízbe, és 30 percig főzzük. Akkor lesz kész, ha a répa szálak üvegesedni látszanak.

Ha kész, leszűrjük, és feldíszítjük vele a tortánkat.

Pár órára hűtőben hagyjuk összeállni.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - húsvét, tippek, ötletek, receptek, fényképes ajándék, sütemény, répatorta
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-15 07:26:59
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü