Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tortalap hozzávalói: 4 db tojás, 180 g cukor, 140 g liszt, 100 g puha Rama margarin. Vanília krémhez: 1 csomag vanília pudingpor, 500 ml tej, 3 ek cukor, 50 g puha vaj, 10 dkg porcukor. Zsel - Húsvétra ajándék, húsvét magazin
részletek »

Szamóca torta vanília krémmel - A gyümölcs torták királya

A Húsvét a keresztény világ és a zsidóság (pászkaünnep, pészah) egyik legszentebb ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Jézus feltámadását ünneplik szerte a világon a templomokban. Tudj meg minél többet a Húsvéti TutiMagazin segítségével !
Húsvétra ajándék, húsvét magazin
Itt vagy: Húsvétra ajándék, húsvét magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Szamóca torta vanília krémmel - A gyümölcs torták királya
Szamóca torta vanília krémmel - A gyümölcs torták királya
Tortalap hozzávalói: 4 db tojás, 180 g cukor, 140 g liszt, 100 g puha Rama margarin. Vanília krémhez: 1 csomag vanília pudingpor, 500 ml tej, 3 ek cukor, 50 g puha vaj, 10 dkg porcukor. Zselatinhoz:, 1 csomag tortazselé, 300ml forró víz, 25 dkg szamóca.
Elkészítése: A tortalaphoz a tojások fehérjét kemény habbá verjük, ehhez keverjük óvatosan a sárgákat majd a cukrot. Ezután apránként mehet bele a liszt végül a Rama margarin is.

Közepes 26 cm-es kapcsos formát vajazzunk majd lisztezzünk ki. Ebbe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük óvatosan. Tűpróbával ellenőrizzük a tésztát.

Miközben a tortalapunk sül, készítsük elő a krémet. A pudingot a csomagoláson leírt módon készítsük el. A vajat és a porcukrot keverjük el majd adjuk a kihűlt pudinghoz. (nem kell az egész pudingot felhasználni én nagyjából a 3/4-ét használtam fel). A krémet simára keverjük majd öntsük a már megsült és teljesen kihűlt tésztára. Én egy 10 percre a teraszra tettem az egészet, hogy a krém egy kissé megdermedjen.
Hirdetés

Végül jöhetett a zselatin a tetejére. Én Dr. Oetker Expressz tortazseléjét használtam (pirosat) mert egyszerű és nagyon gyorsan elkészíthető, na meg persze elronthatatlan.

A csomagoláson jelzett módon a port 300 ml forró (felforralt) vízzel kellett fél percig elkeverni, majd még melegen a szamócák tetejére önteni a közepétől indulva. 10 perc alatt szépen megdermed rajta a zselatin.

A tortát érdemes 1 nappal a fogyasztás előtt elkészíteni. A pudingot főzzük kevesebb tejjel, hogy ne legyen annyira lágy.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - ballagás, ajándék, tippek, ötletek, sütemény, recept, gyümölcstorta
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-05 07:50:49
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü