Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Aligha lesz kifogása a gyereknek az ellen, hogy az elpottyantott ajándékokat megkeresse a lakásban vagy a kertben. Így lesz jó a játék. A mi javaslatunk az egyszerűség kedvéért az, hogy a ny - Húsvétra ajándék, húsvét magazin
részletek »

Tippek és ötletek a húsvéti tojásvadászathoz

A Húsvét a keresztény világ és a zsidóság (pászkaünnep, pészah) egyik legszentebb ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Jézus feltámadását ünneplik szerte a világon a templomokban. Tudj meg minél többet a Húsvéti TutiMagazin segítségével !
Húsvétra ajándék, húsvét magazin
Itt vagy: Húsvétra ajándék, húsvét magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Tippek és ötletek a húsvéti tojásvadászathoz
Tippek és ötletek a húsvéti tojásvadászathoz
Aligha lesz kifogása a gyereknek az ellen, hogy az elpottyantott ajándékokat megkeresse a lakásban vagy a kertben. Így lesz jó a játék. A mi javaslatunk az egyszerűség kedvéért az, hogy a nyúl hozza inkább kosárban a meglepetést, és rejtse el gondosan, több részletben.
Íme, néhány ötlet a tojáskereséshez

1. Olvasd fel a gyereknek a húsvéti nyúl levelét, hogy derüljön ki: hol vannak a terület határai, ahol elrejtette az ajándékait.

Hirdetés

2. Célszerű azt is meghatározni, hány tárgyról van szó, nehogy a gyerek idő előtt feladja a keresést. Persze az sem volna jó, ha amikor mindent megtalált, újabb ajándékok után indulna.

3. Adj a kezébe kosarat, hogy abba gyűjthesse a zsákmányt.

4. Testvéreknek érdemes azt is kikötni, hogy legfeljebb hány ajándékot kutathat fel egy gyerek. Nincs annál lehangolóbb, mint amikor a kisebbik a játék végén azért zokog, mert ő csak két csokitojásig jutott el, a nagyobb testvére pedig teleszedte a kosarát.

5. A gyereknek úgy izgalmas a játék, ha sok ajándékot talál. Ezt egyszerűen megoldhatod: vegyél egy-két zacskó csokitojást is, bontsd ki a csomagot és rejtsd el egyenként a csokikat. Műanyag tojásokba rejtheted őket, de csomagolás nélkül is eldughatod a többi apróságot, amit meglepetésnek szántál.

6. Kifestőkönyvből, színes ceruzákból, bármilyen aprócska figurából, kisméretű könyvből, DVD-filmből, szóval végül is bármiből lehet húsvéti ajándék.

7. A játék egy másik változatában a gyereknek először tojásokat kell összegyűjtenie, és ha mindet megtalálta, elolvashatja a levelet - vagy felolvashatjátok neki -, amelyből megtudja: pontosan hová rejtette a nyuszi magát az ajándékcsomagot. Ezt persze úgy kell eldugnod, hogy még véletlenül se találhassa meg magától.

8. Ha kertben zajlik a keresés, ügyelj rá, hogy a csokit ne olvaszthassa meg a nap. Remek rejtekhely a fű, a bokrok alja, a fák ága, a kerítés töve - a lényeg, hogy legyenek egyszerűbben és nehezebben felfedezhető pontok.

9. Ha van kutyátok, tartsátok szemmel a keresgélés idején, mert nem kizárt, hogy a gyereknél ügyesebben lel rá a csokira.

10. Az ajándékokra köss különböző színű szalagokat, így meghatározhatod, hogy kinek milyen színt kell keresnie, ami különösen hasznos, ha különböző életkorú gyerekeknek különböző meglepetéseket veszel vagy csinálsz.

Ha tojáspartit rendezel a keresgélésből óriási húsvéti buli kerekedhet, ha meghívod a rokon gyerekeket, az ovis vagy az iskolai társakat, barátokat.

Nyuszi formájú meghívókkal invitáld őket a programra. A parti akár úgy is kezdődhet, hogy mindenki földíszíti a saját kincskereső kosarát. (Ha sok gyereket vártok, kérj meg mindenkit előre, hogy hozzon magával kosarat.)

Az elrejtett ajándékok között lehet egy olyan szétnyitható tojás is, amelyben elhelyezel egy Gratulálok, nyertél! feliratú cédulát. Aki ezt megtalálja, az különdíjat kap.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - húsvét, tojásvadászat, tippek, ötletek, ajándék
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-23 08:46:41
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü