Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A húsvéti ünnepi asztalon a jó sonka mellett ott kell lennie az orrfacsaróan csípős, könnyfakasztó tormának. Amúgy érdemes lenne gyakrabban fogyasztani, hiszen nem véletlenül tartják az élet - Húsvétra ajándék, húsvét magazin
részletek »

Tormás receptek Húsvétra

A Húsvét a keresztény világ és a zsidóság (pászkaünnep, pészah) egyik legszentebb ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Jézus feltámadását ünneplik szerte a világon a templomokban. Tudj meg minél többet a Húsvéti TutiMagazin segítségével !
Húsvétra ajándék, húsvét magazin
Itt vagy: Húsvétra ajándék, húsvét magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Tormás receptek Húsvétra
Tormás receptek Húsvétra
A húsvéti ünnepi asztalon a jó sonka mellett ott kell lennie az orrfacsaróan csípős, könnyfakasztó tormának. Amúgy érdemes lenne gyakrabban fogyasztani, hiszen nem véletlenül tartják az életerő jelképének.
A csípős növényt már Hippokratész is igen nagyra tartotta.
Annyira, hogy kórházát olyan helyre építtette, ahol a közvetlen közelben tormát termesztettek. Betegei számára pedig a torma fogyasztását gyógyszerként írta elő.



ALMÁS-TEJSZÍNES TORMAKRÉMLEVES

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 0,5 l húsleves, 2 dl tejszín, 3 dl tej, 1 nagyobb torma apróra reszelve, 1 nagyobb alma almareszelőn lereszelve, 1 citrom apróra reszelt héja és leve, 1 evőkanál barna cukor vagy méz, só, frissen őrölt fekete bors, egy csipet frissen reszelt szerecsendió, 2 evőkanál finomliszt a rántáshoz
Hirdetés

A tormát meghámozzuk, lereszeljük és meglocsoljuk citromlével. Egy lábasban felmelegítjük a vajat, állandó keverés mellett rászórjuk a lisztet és világos rántást készítünk, majd felöntjük a húslevessel, a tejszínnel és a tejjel. Közepes lángon felforraljuk, fűszerezzük, beleadjuk a reszelt tormát és az almát.

Ismét felforraljuk, majd botmixerrel simára keverjük. Pirított zsemlekockákkal, pörkölt napraforgómaggal, mandulával, ízlés szerint friss zöldfűszerrel - petrezselyem, snidling, kapor - meghintve tálaljuk.

TORMÁS KRÉMSAJT

Hozzávalók: 2 evőkanál reszelt torma vagy tormakrém, 2 evőkanál natúr krémsajt, 2 evőkanál pirított, bacon, apró kockára vágva, 3 teáskanál Worchester-szósz, 2 evőkanál natúr joghurt vagy tejföl, só, frissen őrölt fekete bors

Az összes hozzávalót jól elkeverjük - a bacont szórhatjuk a krém tetejére is - és pirítóssal kínáljuk. Ne felejtsük el az asztalra készíteni hozzá a piros, ropogós hónapos retket, az üde újhagymát.

TORMAMÁRTÁS

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 10 dkg üveges tormakrém vagy frissen reszelt torma, 2 evőkanál finomliszt, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál citromlé, 4 dl tejszín, csipet só, egy csipet frissen reszelt szerecsendió,1 evőkanál méz

A vajat egy kisebb lábasban felolvasztjuk, állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és világos rántást készítünk. További folyamatos keveréssel hozzácsorgatjuk a tejszínt, majd a tormát. Végül jöhetnek bele a fűszerek és a méz. Megvárjuk, amíg egyet rottyan, és tálalhatjuk is. Főként sertés- és marhahúsokhoz, csülökhöz illik.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - torma, húsvét, recept, vitamin, egészség
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-19 08:25:54
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü