Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A húsvét mindenkinek mást jelent: vannak, akik vallási vagy spirituális ünnepként élik meg, míg mások egyszerűen csak a tavasznak örülnek. A családi és baráti összejövetelek azonban mindenké - Húsvétra ajándék, húsvét magazin
részletek »

Várd szeretteidet szép terítékkel a húsvéti ünnepekre

A Húsvét a keresztény világ és a zsidóság (pászkaünnep, pészah) egyik legszentebb ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Jézus feltámadását ünneplik szerte a világon a templomokban. Tudj meg minél többet a Húsvéti TutiMagazin segítségével !
Húsvétra ajándék, húsvét magazin
Itt vagy: Húsvétra ajándék, húsvét magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Várd szeretteidet szép terítékkel a húsvéti ünnepekre
Várd szeretteidet szép terítékkel a húsvéti ünnepekre
A húsvét mindenkinek mást jelent: vannak, akik vallási vagy spirituális ünnepként élik meg, míg mások egyszerűen csak a tavasznak örülnek. A családi és baráti összejövetelek azonban mindenképpen megérdemlik, hogy szépen terített asztal köré szervezd őket!
Felejtsd el az egyszínű fehéret: egy világos, mintás darab sokkal jobban illik a húsvét szelleméhez. Arról nem is beszélve, hogy ha gyerekek is szerepelnek a meghívottak listáján, a hófehér abrosz akár a kukában is végezheti. A műanyag terítőt érdemes legalább egy nappal hamarabb szolgálatba helyezni, hogy fölvegye a formát.

A zöldellő fű a tavasz klasszikus szimbóluma. Rengetegféle változatban kapható: a mai divat szerint nem muszáj zöldnek lennie vagy műanyagból készülnie. Kör alakú vagy ovális asztal esetén egy nagyobb kupacot formázz belőle középre, hosszú formánál pedig egy ugyancsak középen végigfutó csíkban helyezd el!

Hogy teljes legyen a kép, a fűkupac közepére kerülhet egy csoki, műanyag, kerámia vagy akár papírnyuszi. Ha időd, kedved és kézügyességed engedi, akár torta formájában is az ünnepi asztal díszévé teheted!
Hirdetés

Az asztal méretétől függően állíthatsz össze egy, két vagy akár három húsvéti kosarat, amit műfűvel béleltél ki, majd színes tojásokat tettél beléjük. A tojás a nyuszihoz hasonlóan változatos anyagú lehet, de ha csemeték is vannak a családban, nagyon fognak örülni a csokoládéból készült változatnak, illetve szívesen segédkeznek a hagyományos fajta festésekor. A kosarakat a nyuszi közelében érdemes elhelyezni.

Az asztalon lévő műfüvet cukorkával tedd színesebbé! Beltéri összejövetelhez szuper megoldás egy-két csomag drazsé, míg kint az egyenként csomagolt változat a nyerő. Előbbi esetben higiéniai okokból érdemes annyi cukorkát használni a díszítéshez, amennyi még aznap elfogy.

Kis összejövetel esetén szép gesztus a névkártya készítése is. A legegyszerűbb megoldás, ha kis kartonpapírokat vágsz ki, a végüket kilyukasztod, és színes szalagot fűzöl át rajtuk, majd az evőeszközöket átkötöd velük.

Egyedi megoldás, ha a színes, műanyag tojások tetejébe mélyedést vágsz fentről lefelé egy éles késsel, és ebbe ülteted a nevet tartalmazó papírt. A tojásokat szépen megtámasztja a szalvéta, az evőeszköz vagy a pohár.

A virágárusok kész húsvéti csokrokkal várnak, ha friss vágott virá­got szeretnél az asztalra. A színes kompozíciók egyszerűbb alternatívája a fehér liliom, a nárcisz, a tulipán vagy a lila írisz. Amennyiben a cserepes növényeket szereted, biztos lehetsz benne: az azálea jól mutat majd - csak győződj meg róla, hogy semmiképpen sem jut föld az abroszra!

A húsvéti asztalra semmilyen etikett előírás nem vonatkozik, a nyuszis szalvétától, a színes műanyag tányérokon át a gyertyafényig és a kristálypoharakig, bármi belefér.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - húsvét, asztal, dísz, ötlet, tipp
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-18 07:13:48
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü